Netflix on kaatunut – mystinen vika iski palveluun

Digi Viihdeuutiset · Stara.fi

Maailman suosituin maksullinen videopalvelu Netflix on kaatunut. Mystinen vika on pimentänyt palvelun verkkosivut ja mobiiliversiot ympäri maailmaa. Suomessa mobiiliversio on tällä hetkellä viallinen, mutta verkkoselaimen kautta videoita voi katsoa normaalisti. Katkos alkoi noin kello 01.00 Suomen aikaa.

Britanniassa Independent-lehti raportoi, että Netflixiin iski vielä tuntematon tekninen vika, joka estää parhaillaan palvelun käyttämisen Britanniassa sekä selaimissa että mobiilisovelluksissa. Osalle käyttäjistä on lehden mukaan videoiden sijaan virheviesti ”Netflix error: this title is not available to watch instantly”.

Suomessa ainakin matkapuhelinten Android-versio esittää tällä hetkellä vain videoiden ääniraidan, mutta ruutu jää mustaksi. Applen laitteissa ja tietokoneen selaimen kautta palvelu toimii normaalisti. Netflix on ilmoittanut havainneensa ongelman ja selvittävän parhaillaan sen syytä. Maailman suurimpiin verkkopalveluihin lukeutuvan Netflixin kaatuminen on harvinaista.