Poliisikoira Camo katosi Jyväskylässä – eräs yksityiskohta ihmetyttää

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Sisä-Suomen Poliisilaitos on julkaissut Twitteriin ilmoituksen työtehtävissä kadonneesta Camo-poliisikoirastaan. Jyväskylän Ankeriasjärven maastossa kadonnut poliisikoira on rodultaan belgianpaimenkoira malinois.

Suomen poliisilla on yhteensä yli 250 poliisikoiraa, joista yksi on nyt ottanut niin sanotusti hatkat kesken iltalenkin. Ohjaajansa töissä ollut Camo-niminen poliisikoira lähti karkumatkalle viime yönä ulkoilutuksen yhteydessä. Camolla on musta kuono ja ruskea turkki.

Osa ihmisistä on kysynyt, miksi poliisikoiralla ei ollut kaulapannassaan paikanninta, jonka avulla sen sijainti olisi helppo selvittää nopeasti. Toisinaan paikantimet lopettavat toimintansa esimerkiksi koirien uimareissujen aikana tai virran loppuessa. Koirille sopivia paikantimia tekee muun muassa suomalainen Yepzon, joka on keskittynyt pienten paikantimien kehittämiseen.

Toivottavasti Camo löytää pian kotiin. Havainnot koirasta voi soittaa numeroon 029 541 4985.

PÄIVITYS: Poliisikoira Camo löytyi hyvässä kunnossa! Poliisi kiittää vihjeistä!