YLE: Iskelmätähti Reijo Kallio on kuollut

Viihdeuutiset · Stara.fi

Suomen musiikkihistorian suosituimpiin iskelmätähtiin vuosikymmenten ajan lukeutunut Reijo Kallio on kuollut. Yleisradion uutisten mukaan laulaja menehtyi 84-vuotiaana maanantaina Espoossa. Useita kulta- ja platinalevyjä uransa menestyslevyistä saanut Kallio julkaisi Kultasydän-esikoislevynsä vuonna 1955.

Yksi Reijo Kallion ikimuistoisimmista klassikkohiteistä on Suvivalssi, joka kuuluu yhä edelleen lavatanssien vakio-ohjelmistoon ilta illan jälkeen. Hänen uransa suurimpiin hitteihin kuuluu myös vuonna 1980 levytetty Viikonloppuisä, jota versioitiin aikoinaan jopa Reinikainen-televisiosarjassa.

Reijo Kallion suosituimmaksi noussutta vuonna 1979 julkaistua Yksinäinen-albumia on myyty 86.000 kappaletta, joka tarkoitti aikanaan timanttilevyn statusta. Kallion kaksi muutakin albumia, Viikonloppuisä ja Kuin tuhka tuuleen, myivät timanttilevyyn oikeuttavan määrän.