Kaupungin ratkaisu onnettomuuksiin: Älypuhelinriippuvaisille oma kävelykaista

Digi Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Älypuhelimen käyttö kaduilla kävelemisen aikana voi johtaa pahimmillaan vaarallisiinkin onnettomuuksiin. Nyt eräässä kiinalaiskaupungissa on omaksuttu omaperäinen ratkaisu ilmiöön.

Kiinan Xi’anissa sijaitsevalle Yanta-tielle on ilmestynyt satametrinen erillinen kaista älypuhelinta käyttäville. 80 senttiä leveä kaista on merkattu älypuhelinten kuvilla. Läheisen ostoskeskuksen kerrotaan kampanjoineen älypuhelinkaistan puolesta kuukausien ajan.

Tienpätkä on BBC:n mukaan erityisen hankala, sillä kävelijöiden lisäksi siinä nähdään toisinaan huoltoajoja tekeviä autoja. Älypuhelimen ruutuu keskittyvät kävelijät eivät aina noteeraa ajoneuvoja ennen kuin on liian myöhäistä.

Älypuhelinkaista on saanut pääasiassa positiivisen vastaanoton. Paikalliset ovat kommentoineet sen tehneen tiestä aikaisempaa turvallisemman.