WhatsApp lakkaa toimimasta miljoonissa puhelimissa – tarkista, kuuluuko omasi niihin

Digi · Tim Isokivi

Nykyään Facebookin omistama WhatsApp on yksi suosituimmista pikaviestisovelluksista. Nyt WhatApp on kuitenkin ilmoittanut vaivihkaan blogissaan sovelluksen lakkaavan toimimasta vanhemmissa älypuhelimissa lähivuosien aikana.

Yhteensopivuus Androidin version 2.3.7 kanssa loppuu 1. helmikuuta 2020. Samana päivänä yhteensopivuus loppuu myös iOS 7:n ja siitä vanhempien versioiden kanssa.

Nokia S40 -käyttöjärjestelmässä yhteensopivuus päättyy jo 31. joulukuuta 2018. Vaikka Android ja iOS -järjestelmien tapauksessa takaraja on pidemmällä, saattavat jotkut WhatsAppin ominaisuudet lakata toimimasta niissä jo aiemmin.

Yhteensopivuuden loppumisen myötä esimerkiksi iPhone 4 -puhelimen omistajat joutuvat joko hankkimaan uuden puhelimen tai käyttää toista pikaviestisovellusta. iOS 8 -käyttöjärjestelmä tai siitä uudemmat versiot eivät nimittäin toimi laitteella.