Tekeekö mielesi leipää tai suklaata? Voi kertoa yllättävästä puutoksesta

Ruoka Terveys Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Väsyneenä ihmiset usein himoitsevat ruokia, joissa on paljon energiaa. Tällaiset ovat yleensä kaikki makeat ja rasvaiset herkut kuten leivonnaiset ja suklaa. Tietyt ruokahimot voivat kuitenkin kertoa myös siitä, että henkilö kärsii tietämättään esimerkiksi jonkin kivennäisaineen tai ravinteen puutteesta.

Ravintoneuvoja Sandra Cooty kertoi Daily Mail -sivustolle, että esimerkiksi suklaan ja muun makean himoitseminen ei aina kerro vain siitä, että keho kaipaa energiaa. Makeanhimo voi johtua usein myös magnesiumin puutteesta. Tähän puutteeseen suklaan syömisestä ei edes ole apua. Ihmisen tulisi syödä enemmän ruokavaliossaan värikkäitä hedelmiä, pähkinöitä ja siemeniä.

Leivän himoitseminen voi puolestaan viestiä siitä, että keho kaipaa enemmän typpeä. Typpeä saadakseen ihmisen tulisi leivän sijaan syödä enemmän punaista lihaa, kananmunia ja esimerkiksi raejuustoa. Typpeä kulkeutuu kehoon proteiinin mukana, minkä vuoksi kaikki proteiinipitoiset ruoat auttavat kehon typpivajeeseen.