Asiantuntija paljasti: Näin flirttailu muuttuu pettämiseksi

Lifestyle · Terhi Piiroinen

Nettiflirttailu ja virtuaaliporno luokitellaan mikropettämisen piiriin. Uudenlaiset deittailukulttuurin välineet luovat myös uusia termejä ja sääntöjä uskollisuudelle. Nyt asiantuntijat vastaavat, koska nettiflirttailu muuttuu pettämiseksi.

Teknologia on luonut harmaita alueita parisuhteiden ympärille. Mikropettäminen tarkoittaa varatun henkilön suorittamaa epäsopivaa käyttäytymistä tai seksuaalista flirttailemista sosiaalisessa mediassa. New York Cityssa työskentelevä parisuhdeasiantuntija Susan Winter sanoo, että mikropettämiseksi mielletään myös sanallinen ja kasvokkain tapahtuva pikkutuhma kiusoittelu esimerkiksi työpaikoilla.

Jokaisessa parisuhteessa on omat sääntönsä flirttailemisen suhteen, mutta yleensä neutraalina pysyvästä vinkkailusta ei ole haittaa kenellekään. Jos flirttaileminen johtaa aitojen tunteiden vaihtamiseen tai fyysisiin kanssakäymisiin, muuttuu viaton toiminta uskottomuudeksi. Mikropettämisessä on vaikeampaa luoda rajoja.

– Tärkein tekijä liittyy salailemiseen. Tahallinen salaileminen ja asioiden piilotteleminen ovat suurimpia varoitusmerkkejä siitä, että tekee kiellettyjä asioita suhteen ulkopuolella, avioliittoneuvoja Anita A. Chlipala jatkaa Elite Dailylle.

Mikropettäminen voi eskaloitua uskottomuuteen. Esimerkiksi työkaverin kanssa drinkillä käyminen ei ole pettämistä, ellei ole työkaverista kiinnostunut, eikä kerro drinkeistä omalle puolisolleen. Mikropettäminen voi myös syödä luottamusta, joten pelisäännöistä on hyvä sopia tarkemmin oman kumppanin kanssa.