Paavi homoseksuaalille: ”Seksuaalisella suuntautumisella ei ole väliä”

Lifestyle · Terhi Piiroinen

Katolisen kirkon johtajana työskentelevä paavi Franciscus on voittanut monen sydämet vapaamielisellä otteellaan. Hän on muun muassa puolustanut evoluutioteoriaa, viinin nauttimista ja homoseksuaaleja. Nyt hän on vakuuttanut, että Jumala rakastaa myös homoseksuaaleja.

Katolinen kirkko pitää homoseksuaalisuutta vääränä suuntauksena, mutta kuitenkaan osoittamatta epäoikeudenmukaista syrjintää seksuaalisen suuntautumisen vuoksi. Paavi Franciscus on ottanut luokseen kirkon pappien hyväksikäyttämän miehen, chileläisen Juan Carlos Cruzin. Vatikaaniin vierailulle saapunut mies vietti paavin seurassa kolme päivää.

Cruz kertoo CNN-uutiskanavalle, että paavi oli sanonut miehelle: ”Tiedätkö Juan Carlos, seksuaalisella suuntautumisella ei ole väliä. Se on Jumalan tahto ja Hän rakastaa sinua sellaisena.

Paavi rakastaa sinua ja myös sinun on rakastettava itseäsi. Älä huoli, mitä muut sanovat”. Vatikaanin tiedottajat eivät ole ottaneet kantaa paavin käymään keskusteluun Juan Carlos Cruzin kanssa, mutta seksuaalivähemmistöjen ryhmät ovat kiitollisia katolisen kirkon johtajan myötämielisistä sanoista.