Kävelytyyli vaikuttaa naisen viehättävyyteen – tärkeämpi kuin vartalonmalli

Lifestyle · Terhi Piiroinen

Nykyajan deittikulttuurissa arvioidaan kumppaniehdokkaita lähinnä valokuvien ja muutamien lauseiden perusteella. Tuore tutkimus osoittaa, että ulkonäköä merkityksellisempään asemaan saattaa nousta naisen tapa liikkua ja se, kuinka paljon hänen lantionsa keinuu kävellessään.

Visual Cognition -julkaisussa on esitelty tutkimusartikkeli, jonka mukaan miehet arvioivat naisten viehättävyyttä sekä vartalon että liikehdinnän perusteella. Mikäli miehet arvioivat naisen kiinnostavuutta pelkkien valokuvien perusteella, nousee pääosaan painoindeksin suuruus sekä vyötärön ja lantion välinen suhde. Todellisia päätöksiä tehdään kuitenkin aina tosielämässä naisen kävelytyylin perusteella.

Tutkimuksen perusteella miehet mieltävät viehättävimmiksi naiset, jotka ottavat lyhyempiä askeleita ja joiden lantio heiluu kävellessään. Tutkijat arvelevat kävelytyylin kielivän naisten hyvinvoinnista, iästä ja hedelmällisyydestä. Tutkimuksessa ei näytetty naisten kasvoja. Toisin sanoen naiset voivat iskeä helpommin miehiä heiluttamallaan enemmän takapuolta kävellessään.