Onko rannalla harrastettu seksi turvallista? Gynekologi vastaa

Lifestyle Terveys · Terhi Piiroinen

Seksiä rannalla auringonlaskun aikaan. Kuulostaa romanttiselta ja ikimuistoiselta sessiolta, mutta todellisuudessa vaginaan tai esinahan alle eksynyt rantahietikko saattaa saada ikävän jälkitilan erotiikan nälkäiselle.

Newyorkilainen gynekologi Karen Brodman kertoo Popsugar-lehdelle, että luonnossa harrastettu seksi luo aina riskin saada epämukavia bakteereja genitaalialueille. Sukupuolielinten iho ja limakalvot ovat herkkiä, joten esimerkiksi hiekan kanssa tulee olla varovainen. Mikäli haluaa harrastaa seksiä rantahiekassa, kannattaa yhdyntä suorittaa pyyhkeen päällä.

Mikäli rakastelu tapahtuu aurinkoisenä hellepäivänä, tulee ihoa suojata aurinkovoiteella. Satunnaisen kumppanin kanssa tulee aina käyttää kondomia. Mikäli mahdollista, kannattaa genitaalialueet puhdistaa seksin jälkeen huolellisesti. Vinkki: Seksiä voi harrastaa rantamaisemissa myös ilman maassa makaamista. Kannattaa aina ottaa huomioon muut luonnossa tai rannalla liikkujat.