Deittipalvelun asiantuntija: ”Kissaihmiset unelmakumppaneita!”

Lifestyle · Terhi Piiroinen

Naispuoliset kissanomistajat pelkäävät, että miehet pitävät heitä hulluina ja yksinäisinä kissamummoina. Todellisuudessa yli puolet sinkuista on valmis treffailemaan kissanomistajien kanssa ja peräti 25 prosenttia uskoo, että kissan lemmikkieläimenään omistava sinkku olisi paras kumppanivaihtoehto.

Deittipalvelu Match.com kysyi brittiläisiltä sinkuilta mielipiteitä kissan omistamiseen liittyen. Selvisi, että 62 prosenttia naisista uskoo, että kissa saattaa olla esteenä parisuhteen muodostumiselle. Koska yksinäiset ja kissoja omistavat naiset stereotypioidaan yleensä kissamummoiksi, saattaa 21 prosenttia jättää jopa kertomatta lemmikkieläimestään ensitreffeillä.

Todellisuudessa ainoastaan kuusi prosenttia kyselyyn vastanneista uskoo, että kissan omistava sinkkunainen on yksinäinen. Sinkkujen mielipiteet kuitenkin muuttuvat, mikäli naisella on yli kolme kissaa kotonaan. Deittiekspertti Kate Taylor kuitenkin vakuuttaa, että kissojen omistajia pidetään lottovoittoina.

– Kissojen omistajat ovat perinteisesti vastuuntuntoisia ja rakastavia kumppaneita. He eivät myöskään ole takertuvia, koska he jakavat elämänsä itsenäisen eläimen kanssa. Kissojen omistajat eivät myöskään joudu sitoutumaan lemmikkieläimeen yhtä paljoa kuin vaikkapa koirien omistajat, joten heille jää enemmän aikaa sosiaaliseen elämään. Kissan tulee kuitenkin olla osa elämää, eikä koko elämä, Taylor vinkkaa Femail Firstille.