Pelkäätkö spoilereita somessa? Facebook helpottaa niiden välttämistä

Digi · Tim Isokivi

Suosikkisarjojen juonipaljastusten välttäminen voi sosiaalisen median aikakautena olla haastavaa. Olipa kyse sitten Game of Thronesista tai Temptation Islandista, sarjojen käänteiden paljastumiselta on vaikea välttyä mikäli uusinta jaksoa ei katso heti tuoreeltaan.

Nyt Facebook pyrkii tekemään spoilereiden välttelystä helpompaa. Keyword Snooze, eli avainsanatorkutin -ominaisuuden myötä valitsemiaan avainsanoja sisältävät julkaisut voi piilottaa kerrallaan 30 vuorokauden ajaksi.

Tiettyjen avainsanojen väliaikainen piilottaminen toimii tietenkin muuhunkin, kuin pelkkien juonipaljastusten välttelemiseen. Sillä voi myös esimerkiksi halutessaan piilottaa poliittisia tai ajankohtaisia termejä.

Ominaisuus tulee löytymään uutissyötteen oikeassa ylälaidassa olevasta valikosta. Ominaisuus on parhaillaan kokeiluasteella, ja se tulee kaikkien käyttöön myöhemmin tänä vuonna.