Täydellistä ihmistä ei ole olemassa – onnellinen parisuhde usein asennekysymys

Lifestyle · Terhi Piiroinen

Mikäli haaveilee unelmiensa parisuhteesta ilman yhtäkään kompastuskiveä tai erimielisyyttä, kannattaa seurustella pelkästään mielikuvitusmaailmassa. Nykyajan trendinä on hakea rinnalleen ihmistä, joka on mahdollisimman täydellinen – tai ainakin vaikuttaa siltä.

Todellisuudessa virheettömiä ihmisiä ei ole olemassakaan. Parisuhteessa tulee punnita, mistä asioista on valmis tinkimään ja mihin on valmis tyytymään, jotta liitto toimii parhaalla mahdollisella tavalla. Hyvinvointiasiantuntija Sidra Jafri muistuttaa Femail First -julkaisussa ihmisiä löytämään onnellisuuden sisältä itsestään ilman ulkoisiin tekijöihin keskittymistä.

Arvosta kumppania ja ole hänelle kiitollinen. Mitään ei kannata ottaa itsestäänselvyytenä. Onko ihmisen aina pakko haluta enemmän ja parempaa, jos kaikissa on kuitenkin loppupeleissä jotain vikaa? Jos mikään ei riitä, voi huomata olevansa lopulta yksin.

Hyväksy kumppani ja tiedosta, että ihmistä ei voi muuttaa. Ihmisten kannattaa ymmärtää, että he eivät voi kontrolloida kaikkea – saati toista ihmistä. Mikäli henkilössä on parantamisen varaa, tulee halu muutokseen lähteä hänestä itsestään. Oletko miettinyt omien asenteiden muuttamista parisuhdetta parantaaksesi?

Luota kumppaniin ja parisuhteeseen. Omaa liittoa ei kannata vertailla muiden parisuhteisiin, sillä samalla tavalla kuin ihmiset, ovat myös kumppanuudet erilaisia. Suhteessa ei kannata jatkuvasti analysoida sen tilaa. Järkevintä on luottaa omaan parisuhteeseen, että kaikilla siihen vaikuttavilla asioilla on jokin tarkoitus. Siksi suhteesta kannattaa nauttia täysin rinnoin.