Narsistin tunnistaa kulmakarvoista – näin he muotoilevat kulmansa

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Tuuheat ja näyttävät kulmakarvat ovat olleet jo useamman vuoden ajan trendien huipulla. Kaikkia ei kuitenkaan ole siunattu paksuilla kulmakarvoilla, jotka pystyisi muotoilemaan tyylikkäästi. Nyt eräs tutkimus on paljastanut, että kulmakarvojen avulla muut voivat saada viitteitä henkilön persoonasta.

Independent -sivusto kertoo Toronton yliopistossa tehdystä tutkimuksesta, jossa huomattin, että etenkin paksut ja hyvin huolitellut kulmakarvat kuuluivat usein sellaiselle ihmiselle, jolla oli narsistisia ominaisuuksia. Narsistit halusivat muotoilla kulmansa muita useammin paksuiksi ja näyttäviksi.

Tutkijoiden mukaan tämä johtuu narsistien halusta erottua joukosta ja jäädä ihmisten mieleen. Vahvat ja tyylikkäät kulmakarvat jäävät monien mieleen, ovat tunnistettavat ja saavat myös henkilön kasvot näyttämään raamikkaammilta ja symmetrisemmiltä.