8 yleisintä virhettä – älä tee näitä mokia keittiön sisustamisessa

Koti & Asuminen Lifestyle · Terhi Piiroinen

Keittiö on kodin sydän. Parhaimmillaan keittiö on ulkonäöltään ja toiminnoiltaan koko kodin ykköspaikka. Nyt on listattu yleisimpiä mokia, joita ihmiset ovat tehneet keittiötään remontoidessaan tai sisustaessaan.

Avohyllyt toimivat keittiöissä silloin, kun ne sijoittuvat yhdelle ja lyhyelle seinustalle. Mikäli kaikki yläkaapit on vaihdettu avohyllyihin, tulee keittiöön helposti levoton ja sekainen tunnelma. Kauneimmat astiat voivat olla esillä avohyllyillä, mutta sekalaiset kupit ja kipot on hyvä pitää ovien takana piilossa.

Liiallinen kromin ja teräksen käyttö tekee keittiöstä helposti kliinisen ja kylmän. Kodinkoneissa kiiltävät pinnat toimivat, mutta niitä kannattaa yhdistellä muihin materiaaleihin, jotta keittiö ei näytä sairaalalta tai ruumishuoneelta. Kannattaa myös kiinnittää huomiota laatikoiden ja ovien avautumiseen. Kaikkien laatikoiden on pystyttävä aukeamaan samanaikaisesti. Jääkaapin oven tulee puolestaan avautua keittiöön päin, PureWow muistuttaa.

Keittiössä tulee olla myös tarpeeksi pistorasioita ja sähkölähteitä kodinkoneille. Pistoriasioita on oltava mielummin liikaa kuin liian vähän. Keittiön tasoille ei myöskään kannata kasata roskia. On hyvä miettiä siivoamista etukäteen, koska miksi laskisi vaikkapa tyhjän juustopaketin pöydälle, kun sen voi samalla vaivalla panna suoraan roska-astiaan?

Keittiössä tulee olla kolmenlaisia valaisimia: Kohdevalaisimia, spotteja ja yleiskattovalo. Liian vähäistä valaistusta voi lisätä esimerkiksi jälkiasennettavien spottivalojen avulla. Myös liesituulettimeen on hyvä panostaa, sillä keittiön huono ilmanvaihto kostautuu ennemmin tai myöhemmin. Keittiöremonteissa ei myöskään kannata aina ajatella ajatonta ja neutraalia vaihtoehtoa. Keittiö on osa kotia, jossa saa ja pitää olla tunnetta sekä omanlaista särmää. Pienet ja persoonalliset yksityiskohdat tekevät tilasta oman näköisen.