Itsemurhayrityksestä selvinnyt: ”Kuolema on suuri kosminen tyhjyys!”

Ohhoh! · Terhi Piiroinen

Rajatilakokemuksia keräävä nettisivusto NDERF kerää ihmisten tarinoita kuoleman porteilla käymisestä. Henkilöiden tarinat saattavat vaihdella paljon eri ihmisestä ja kuolintavasta riippuen. Yleensä ihmiset kohtaavat valoa ja rauhaa.

Sivustolle oman tarinansa jakanut Barbara-nimeä käyttävä näinen muistelee tilannetta, kun hän yritti itsemurhaa. Hän kertoo ottaneensa suuren määrän lääkkeitä ja alkoholia. Hän nukahti ja löysi itsensä pelottavasta paikasta, jossa ei ollut mitään. Se oli täynnä pelkkää tyhjyyttä.

– Edessäni oli loputon tyhjyys. Tällöin päätin, että mikä tahansa olisi parempaa kuin ei mikään, hän kirjoittaa.

Hän selvisi itsemurhayrityksestä vatsahuuhtelun jälkeen maattuaan kaksi päivää koomassa. Itsemurhayritys oli hätähuuto, joka kuitenkin sai hänet tajuamaan elämän syvimmän merkityksen.