Niksi pelastaa parisuhteita – vie päivästä vain viisi minuuttia

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Suhteen kuherruskuukausien ollessa ohi moni parisuhde arkipäiväistyy. Tällöin seksi ja huomionosoitukset voivat jäädä vähemmälle ja kumppanista saattaa vähitellen tulla toiselle itsestäänselvyys. Mikäli hellyyteen ei ala kiinnittämään tässä vaiheessa suhdetta huomiota, koko parisuhde voi olla tuhoon tuomittu.

Parisuhdeasiantuntija Louanne Ward kertoi Daily Mail -sivustolle, että monien parisuhteiden ja avioliittojen pelastuksena toimii niin kutsutut mikrohetket. Mikrohetki on jokin jokapäiväinen hellyyden- tai huomionosoitus, joka kestää noin viisi minuuttia. Tämän viiden minuutin ajan huomio on kokonaan kumppanissa ja läheisyydessä.

Mikrohetki voi olla tavallista pidempi hyvästien jättäminen tai tervehtiminen kun toinen saapuu töistä kotiin. Mikrohetki voi myös sisältää esimerkiksi jonkin pienen lahjan, jolla toista muistetaan. Pienissä hetkissä on kuitenkin tärkeintä se, että kumpikin keskittyy koko viiden minuutin ajan vain toisiinsa. Mikrohetken aikana syleillään, suukotellaan, pidetään käsistä kiinni ja huomioidaan oma kumppani.