Leijonat ja pienet vuohet kohtasivat – yksi seikka pelasti pienokaisten hengen

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Oregonin eläintarhassa eläinten hoitajat yrittävät tarjota parhaansa mukaan eläimille sellaisia aktiviteetteja, jotka auttavat eläimiä säilyttämään niille ominaisia käytösmalleja. Esimerkiksi leijonille keksitään erilaisia leikkejä, jotka stimuloivat niiden saalistusviettiä ja vaanimista.

Tällä kerralla leijonat pääsivät kohtaamaan vuohia. Hoitajat toivat vuohisiskokset Ruthin ja Sonian leijonien aitauksen turvalasin toiselle puolelle, mikä näytti herättävän välittömästi leijonien kiinnostuksen. Leijonat tulivat heti katsomaan vuohia lähempää ja yrittivät myös saalistaa niitä lasin takaa.

Vuohet onnistuivat heti herättämään leijonien luonnollisen saalistusvietin, mikä olikin hoitajien tarkoitus. Vuohet olivat syystäkin tilanteessa aluksi pelokkaita, mutta pieniä herkkupaloja saadessaan ne rentoutuivat huomattuaan, että leijonien ja vuohien välissä on paksu lasi.