Ientulehdukset vaikuttavat miesten erektioon

Terveys Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Hampaiden peseminen aamuin illoin on useimmille ihmisille arkipäiväinen itsestäänselvyys. Nyt tutkijat ovat kuitenkin muistuttaneet miehiä siitä, että hampaiden pesemisellä on vaikutuksia myös peniksen toimintaan.

Kerroimme aiemmin tutkimuksesta, jonka mukaan hampaiden pesemisellä on vaikutusta miesten sukupuolielinten toimintaan. Nyt Daily Mail -sivusto kertoo uudesta Espanjassa tehdystä tutkimuksesta, jonka mukaan ientulehdukset jopa tuplaavat erektio-ongelmien riskin määrän miehillä.

Tutkijoiden mukaan ientulehdukset vaikuttavat verisuonten toimintaan niinkin kaukana hampaista kuin peniksessä. Ientulehdus huonontaa verisuonten toimintaa ja veren virtausta peniksessä niin paljon, että se vaikuttaa jo erektionkin saamiseen ja ylläpitämiseen negatiivisesti.

Tutkijat huomasivat, että sama maksassa syntyvä molekyyli oli vastuussa sekä ientulehduksista että peniksen erektiohäiriöistä. Tämän vuoksi huono suuhygienia vaikutti peniksen toimintaan, minkä lisäksi myös erektio-ongelmat lisäsivät ientulehdusten riskiä.

Ientulehdukset olivat tutkimuksen mukaan useammin syynä erektio-ongelmiin kuin sydänsairaudet tai diabetes. Tämän vuoksi tutkijat toivovatkin, että miehet kiinnittäisivät erityistä huomiota hampaiden ja suun hyvinvointiin.