Pähkinät miesten superfoodia – sperman tuotanto paranee merkittävästi

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Pähkinöissä on paljon ihmisille hyviä terveysvaikutuksia, jotka johtuvat pähkinöiden sisältämästä hyvästä rasvasta ja antioksidanteista. Nyt on huomattu, että pähkinöiden syöminen parantaa myös sperman laatua ja tuotantoa huomattavasti.

Daily Mail -sivusto kertoo Iso-Britanniassa tehdystä tutkimuksesta, jossa saatiin selville, että päivittäinen pähkinöiden syöminen paransi sperman tuotantoa huomattavasti. 60 gramman syöminen päivässä tehosti miehillä sperman tuotantoa ja lisäsi sen määrää jopa 16 prosentilla.

Erityisen positiivinen vaikutus spermaan huomattiin olevan manteleilla, hasselpähkinöillä ja saksanpähkinöillä niiden korkean omega-3-rasvapitoisuuden, antioksidanttien ja folaattien ansiosta. Pähkinät paransivat myös siittiösolujen liikehdintää kuudella prosentilla, selviytymiskykyä neljällä prosentilla ja siittiösolujen muotoa yhdellä prosentilla.