Kylmä suihku palauttaa treeneistä nopeammin? Näin kävi testissä

Fitness Lifestyle · Terhi Piiroinen

Suomessa on vannottu vuosisatojen ajan avantouintien nimeen, jossa kylmä vesi antaa maittavan adrenaliinipiikin keholle. Kylmällä pulahduksella on todettu olevan myös terveysvaikutuksia, mutta voiko samankaltaista efektiä hakea kylmän suihkun avulla?

Popsugar testasi kylmän suihkun vaikutuksia viikon ajan. Kylmän kylvyn on väitetty palauttavan lihaksia nopeammin treeneistä ja lihaskuntoharjoitteluista. Testin perusteella harjoituksista palautuminen ei nopeutunut ainakaan kylmien suihkusessioiden ansiosta, mutta päivittäisellä kylmän veden täsmäiskulla oli muita terveysvaikutuksia.

Testin mukaan suihkukäynnin päätteeksi nautittu kylmässä vedessä peseytyminen tuotti energiaa monta tuntia eteenpäin. Lisäksi kylmä vesi supisti ihohuokosia ja sai ihon näyttämään terveemmältä. Lisäksi viileä vesi paransi mielialaa, sillä etenkin aamulla ensimmäiseksi nautittu kylmä suihku sai onnistumisen tunnetta loppupäivään.