Älä jää rypemään ja surkuttelemaan – vastoinkäymiset selätetään asenteen avulla

Lifestyle · Terhi Piiroinen

Välillä tuntuu, että planeettojen asennot, huono tuuri ja pieleen menneet asiat tekevät elämästä helvettiä. Tällöin on kaksi vaihtoehtoa: Joko jää surkuttelemaan kohtaloaan tai suhtautuu kaikkeen rakentavasti ja eteenpäin asennoituen.

Kirjailija Marcia Spence on kohdannut elämässään joukon vastoinkäymisiä, joten hän on joutunut etsimään keinoja suosta noustakseen. Hän on sairastunut vakavasti, kohdannut lapsena seksuaalista hyväksikäyttöä, todistanut lähisuhdeväkivaltaa ja elänyt haasteellisissa parisuhteissa. Spencen mukaan kaikesta voi kuitenkin selvitä oikein asennoitumalla.

Elämässä voi tapahtua asioita, joihin ei voi vaikuttaa. Ihmiset voivat kuitenkin vaikuttaa siihen, kuinka he kohtaavat vaikeudet ja pääsevät niistä yli. Eteenpäin on helpointa päästä silloin, kun keskittyy täysillä omaan hyvinvointiin. Kannattaa tehdä asioita, jotka tuottavat iloa ja tyydytystä sekä tuottavat energiaa. Keskity positiivisiin asioihin.

Samalla on hyvä muistuttaa mieleen, mitkä ovat omat vahvuudet, lahjat, kyvyt ja saavutukset. Jokaisella on myös oma elämäntarkoitus, jonka löytäminen antaa suuntaa tulevaisuudelle. Mikäli elämässään on asioita, joihin ei ole tyytyväinen, voi ne muuttaa mieluisaksi määrätietoisella asenteella ja sillä, että näkee uusien tavotteiden eteen vaivaa, Spence kertoo Femail Firstille.

Kukaan ei ole yli-ihminen tai vahingoittumaton. Ei kannata esittää asioiden olevan täydellisesti, vaan vastoinkäymiset on järkevää myöntää ja hyväksyä. Kurjassa jamassa olevien ihmisten kannattaa pyytää apua ystäviltä ja sukulaisilta. Lähipiiriin ei hyvä päästää ihmisiä, jotka antavat enemmän kuin ottavat. Ammatiavun hankkiminen esimerkiksi terapian muodossa ei myöskään ole koskaan typerä ratkaisu. Kun ongelmista pääsee yli yksi askel kerrallaan, voi myöhemmin nauttia portaiden yläpäässä paremmista maisemista.