Pakkaa käsimatkatavarat järkevästi – näin pärjäät pitkänkin reissun

Matkailu · Terhi Piiroinen

Pakkausmetodien avulla voi säästää tilaa matkalaukusta, mutta lentoyhtiöt ottavat usein huomioon myös käsimatkatavaroiden painon. Mikäli ei halua maksaa ylimääräistä summaa ruumaan menevästä matkalaukusta, kannattaa seuraavalla lentomatkalla noudattaa muutamaa nerokasta vinkkiä.

Käsimatkatavaroihin saa enemmän järjestystä pakkaamalla tavarat pienempiin eriin. Pienet toilettilaukut tai tyynyliinat auttavat tavaroiden organisoimisessa erä kerrallaan.

Toiseen pussukkaan pannaan sukat, toiseet topit ja kolmanteen esimerkiksi elektroniikka. Kaikessa kosmetiikassa kannattaa suosia matkakokoja ja reissu on mitä parasta aikaa hyödyntää apteekeista ja meikkikaupoista saatavia ilmaisnäytteitä.

Reissun aikana on myös järkevää pestä välillä pyykkiä, jos haluaa matkustaa pienemmällä vaatemäärällä. Suurkaupungeissa on pesuloita sekä hotelleissa ja hostelleissa on usein omatoimipesuloita tai erillinen pyykkipalvelu.

Mukaan otettavat vaatteet kannattaa suunnitella kapselipukeutumisen sääntöjä silmällä pitäen, eli jokainen vaatekappale sopii keskenään yhteen, Huffington Post vinkkaa.

Kännykkä toimii nykyään minikokoisen tietokoneen tavoin, jonne voi dokumentoida kaikki tärkeät paperit, kirjat ja valokuvat.

Ennen tavaroiden pakkaamista kassiin kannattaa vielä kertaalleen miettiä, tarvitseeko oikeasti matkoilla kolmea kenkäparia vai riittäisikö kaksi paria reissun ajaksi. Vedettävien käsimatkatavaralaukkujen sijaan kannattaa suosia selkäreppuja, salikasseja tai pieniä rinkkoja.