Suomen poliisia ylistetään maailmalla – kaksi somekuvaa kiteyttävät: ”This is Finland”

Viihdeuutiset · Stara.fi

Suomi on parhaillaan koko uutismaailman keskipisteessä, kun Yhdysvaltojen ja Venäjän presidentit tapaavat toisensa Helsingissä historiallisessa tapaamisessa. Huippukokous on tuonut Suomeen tuhansia ulkomaalaisia toimittajia.

Kuva: Tasavallan presidentin kanslia

Vieraat ovat olleet mielissään aurinkoisen Suomen tarjonnasta, kuten luonnonkauneudesta, yöttömästä yöstä ja ystävällisistä ihmisistä. Myös esimerkiksi poliisit ovat saaneet kovasti kehuja ja eräs heistä nousi jopa kansainväliseksi nettitähdeksi yllätettyään uutisryhmän kesken kuvausten. Uusiseelantilainen toimittaja Lloyd Burr julkaisi kohtaamisesta kuvan Twitterissä.

Myös Janne Keränen on julkaissut Twitterissä kuvan, joka vahvistaa Suomen saamaa kuvaa mukavien poliisien maana. Siinä nimittäin nähdään miten virkapukuinen poliisi jonottaa kiltisti jäätelöä muiden asiakkaiden kanssa aivan huippukokouspaikan lähistöllä Esplanadin puistossa.

– This is Finland: everything is so peaceful a police officer queuing and chatting with people at an ice cream kiosque not more than 300 meters away from the summit site, Janne Keränen kirjoittaa kuvansa yhteydessä.