Näin paljon Michael Phelps syö päivässä – tavikset yrittivät perässä

Ohhoh! Ruoka Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Verkossa on paljon videoita, joissa ihmiset suorittavat erilaisia ruokahaasteita. Tällä kerralla kaksi ystävystä on ottanut haasteekseen syödä päivän aikana kaikki ateriat, jotka olympiatason uimari Michael Phelps on aiemmin kertonut syöneensä yhden vuorokauden aikana.

YB-niminen nainen ja Brenden-niminen mies lähtivät haasteeseen luottavaisin mielin mukaan. He arvelivat urheilijan ruoan olevan melko terveellistä, mutta he saivat kuitenkin jo aamiaisen kohdalla huomata, että tämä ei pitänyt lainkaan paikkaansa.

Huipputason urheilijat treenaavat ja kuluttavat paljon, minkä vuoksi heidän täytyy myös nauttia paljon energiaa ruoan muodossa.

Kaikki urheilijat eivät aina mieti jokaisella ateriallaan ruoan terveellisyyttä vaan päätyvät toisinaan herkuttelemaan, koska tietävät kuitenkin nopeasti kuluttavansa kalorit pois.

Jo pelkkä aamiainen koostui kolmesta kananmunaleivästä, viiden munan omeletista, kulhollisesta kauraryynejä, kolmesta ranskalaisesta paahtoleivästä, kolmesta suklaahippupannukakusta ja kahdesta kupillisesta kahvia.

Aamiaisen jälkeen kaksikko oli varma siitä, että haasteesta tulee paljon vaikeampi kuin he olivat osanneet arvatakaan.

Kaksikon tuli syödä päivän aikana vielä lisää leipää, ison annoksen pastaa, pizzan ja juoda runsaasti sokerisia energiajuomia.

He pystyivät syömään kaikesta vain murto-osan, mikä ei olekaan ihme, koska Michael Phelps on kertonut syövänsä yhden päivän aikana noin 10.000 kilokaloria, mikä vastaa yli kolmen aikuisen miehen päivän energian tarvetta.