Unohda perinteiset kesätekemiset – näistä innostuvat lapsetkin

Lifestyle · Terhi Piiroinen

Kesä on perinteisesti aikaa, jolloin perhe pakkaa auton ja lähtee sukuloimaan. Kesäohjelmaan saattaa vuodesta toiseen kuulua samat huvipuistot, mökkiaktiviteetit ja grilliruoat. Nyt on listattu vinkkejä uudenlaisista ajanviettotavoista.

Lainaa kirjastosta villiyrttiopas ja lähde perheen kanssa nauttimaan luonnon antimista uudenlaisella ja terveellisellä tavalla. Kerätkää syötäviä villiyrttejä kotiin ja valmistakaa niistä talvivarastoja yrttisuolan tai kuivattujen mausteiden muodossa.

Perhe voi myös osallistua kaikkien jäsenten voimin kesällä järjestetylle leivonta- tai kokkauskurssille.

Kesä on myös oivaa aikaa uudenlaisten taitojen opetteluun. Perhe voi opetella sirkustemppuja, kuten jonglööraamista, yksipyöräisellä ajamista tai nuoralla kävelemistä. Kannattaa tehdä visiitti taidemuseoon, jossa on nähtävää jokaiselle.

Yksi mukava ajanviettotapa on löytöeläintalolla vieraileminen, jolloin perhe voi viedä eläimille lahjoituksena ruokaa ja tarjota jopa apuaan vapaaehtoistyön merkeissä.

iCoolKid-sivusto vinkkaa ehdotuksena myös hiekkalainelautaulun, jolloin vaikkapa vanha lumilauta viedään soramontulle. Tarkoituksena on laskea hiekkamäkeä alas lumilautailutyyliin.

Yksi hauska ja hyödyllinen kesätekeminen on uuden kielen opetteleminen. Kun koko perhe sitoutuu esimerkiksi italian kielen alkeiden opettelemiseen, voivat he tehdä syyslomalla retken Roomaan testaamaan taitoja käytännössä.

Balloon artist @geronimo is literally blowing up the art world 😜🎈🤩

A post shared by iCoolKid (@icoolkidgarage) on