Älä tuhoa parisuhdetta negailulla – turha kiukuttelu ja mykkäkoulu pois

Lifestyle · Terhi Piiroinen

Ihmiset saattavat ajaa parisuhteen kriisiin omalla käyttäytymisellään. Uskottomuus ja kyllästyminen ovat parisuhteen päättymisen laukaisijoina, mutta listalle voi nostaa myös negatiivisella asenteella varustetun käyttäytymisen.

Kaikki kyllästyvät turhanpäiväiseen kiukuttelemiseen jossain vaiheessa.

Yksikään liitto tai suhde ei ole yhden ihmisen sirkus, vaan estradille kuuluu jokainen osapuoli. Parisuhteen voi pilata helposti keskittymällä vain omiin tarpeisiin tai itsensä korostamiseen.

Toisaalta yhtä vaarallista on viettää kaikki hetket pelkästään oman kumppanin seurassa ja häntä vaalien. Parisuhteessa on osattava joustaa ja tulla vastaan.

Seurustelu voi loppua nopeasti, mikäli ongelmia ei selvitetä. Mykkäkoulu on yksi varmimmista tavoista ajaa suhde kriisipisteeseen. Kun kumppania ei kiitetä tai kunnioiteta, saattaa myös rakkaus musertua pikkuhiljaa omaan arvottomuuden tunteeseen.

Omaa puolisoa ei myöskään ole järkevää mustamaalata muille. Myös hänen perheensä ja ystäviensä arvosteleminen voi johtaa lopulta siihen, että kumppani vieraantuu puolisostaan.

Huonoihin asioihin takertuminen ja niistä jauhaminen kannattaa lopettaa ja käyttää energia hyvien asioiden vaalimiseen. Oman puolison kanssa on pystyttävä keskustelemaan ilman, että sysää kaikkea stressiä ja mielipahaa heidän niskaansa. Kokeile kehua moittimisen sijaan.