Applesta tuli ensimmäinen biljoonan dollarin arvoinen yhtiö

Digi · Tim Isokivi

Teknologiajätti Apple on saavuttanut uuden virstanpylvään. Siitä tuli tällä viikolla maailman ensimmäinen biljoonan dollarin arvoinen pörssiyhtiö.

Samalla Applen osakkeiden arvo New York Timesin mukaan torstaina ennätykselliseen 207.39 dollariin. Arvon nousu alkoi tiistaina, kun yhtiön liikevaihdon ilmoitettiin olleen odotettua paremmin huhti-kesäkuun välisenä aikana.

Vielä 21 vuotta sitten Apple oli lähellä konkurssia. Yhtiön menestys kääntyi kuitenkin jälleen nousuun vuonna 1998 lanseeratun iMac G3 -tietokoneen, 2000-luvun alussa ilmestyneen iPod-mediasoittimen ja myöhemmin iPhonen myötä.

Applen perustaja ja yksi teknologia-alan tunnetuimmista hahmoista, Steve Jobs, kuoli vuonna 2011 syöpään. Nykyään yhtiön toimitusjohtajana toimii Tim Cook.