Simpsonit-ääninäyttelijä muisteli uransa kohokohtia – tunnistatko äänen?

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Näyttelijä Hank Azaria on tunnettu elokuvanäyttelijänä. Monille Hank Azarian ääni on kuitenkin vielä tunnetumpi kuin hänen kasvonsa, mikä johtuu siitä, että Azaria on ääninäytellyt monissa suosituissa animaatioissa.

54-vuotias Hank Azaria kävi nyt Vanity Fair -lehden kuvaamalla videolla läpi pitkää uraansa, joka alkoi ääninäyttelijänä Simpsonit-sarjassa vuonna 1989. Simpsoneissa mies ääninäytteli muun muassa baarinpitäjä Moen ja poliisipäällikkö Wiggumin roolit.

Simpsonien lisäksi Hank Azaria on ollut mukana ääninäyttelemässä muun muassa Anastacia-lastenelokuvassa pienen lepakon roolia. Ääninäyttelemisen ohella hän on esiintynyt myös useissa elokuvissa ja tunnetuissa televisiosarjoissa kuten Frendit-komediasarjassa.