Kahvila veloitti 43 euroa kahdesta kahvista ja vedestä

Viihdeuutiset · Stara.fi

Suomessa kahviloiden hinnat ovat paikoin hyvinkin kalliit, ja erityisesti Helsingin ydinkeskustassa hinnat ovat aivan omaa luokkaansa. Nyt sosiaalisessa mediassa on syntynyt kohu tapauksesta, jossa Venetsiassa sijaitseva kahvila veloitti asiakkailta 43 euroa kahdesta kahvista ja vesipulloista.

Venetsian St Markin aukiolla sijaitsevassa Caffe Lavenassa espresso-kahvin hinta on hulppeat 10 euroa kappaleelta ja Pellegrinon vesipullosta saa maksaa 11,50 euroa kappaleelta. Kun 62-vuotias Juan Carlos Bustamente istahti kahvilan terassille kahvitauolle, ei hän osannut aavistaa kahvilan hintatasoa.

NON SO CHE PENSATE VOI MA 43 euro per due caffè e due bottigliette d’acqua non si puó sentire!

Publiée par Juan Carlos Bustamante sur Mercredi 1 août 2018

Bustamente nautti kahvinsa ja maksoi laskun, minkä jälkeen hän julkaisi kuvan kuitista sosiaalisessa mediassa. Siitä tuli nopeasti hitti, kun ihmiset äimistelivät uskomattomaan hintaluokkaan kohonnutta laskua. Vuonna 1750 perustetun kahvilan ulkoterassi sijaitsee ikonisella paikalla, ja hinnat ovat sen mukaiset, The Telegraph kertoo.

Venetsiassa turistien huijaaminen rajuilla hinnoilla ei ole uusi ilmiö, ja jopa kaupungin pormestari Luigi Brugnaro on ryhtynyt selvittämään tilannetta. Kaupungissa voidaan veloittaa turisteilta esimerkiksi nelihenkisen perheen lounaasta jopa satoja euroja.