Vihaatko tiskaamista? Uusi robotti auttaa arjessa

Digi · Terhi Piiroinen

Kaikilla ei ole mahdollisuutta hankkia kotiinsa astianpesukonetta. Tällöin tiskaaminen tulee suorittaa käsin. Nyt avuksi on kehitetty käsikäyttöinen Kuru Sara Wash -niminen robotti.

Uutuuskodinkone tiskaa lautaset näppärästi. On sanottu, että mikäli ihminen haluaa sijoittaa rahaansa johonkin aidosti järkevään, kannattaa hänen tuhlata mammonaa elämysten lisäksi arkielämää helpottaviin hankintoihin. Kodinkoneet voivat nopeuttaa ja helpottaa monessa kodin askareessa.

Kuru Sara Wash pesee kulhot, lautaset ja aterimet. Se toimii videon perusteella verkkovirralla. Thanko-kaupassa myynnissä oleva tiskirobotti on 8.800 Japanin jeniä, eli 68 euroa. Siitä emme ole varmoja, säästääkö robotti loppujen lopuksi tiskaamiseen käytettyä aikaa, mutta sen avulla ainakin välttää hankaamisen.