Näin treenaat onnistuneesti kotona – 10 vinkkiä listattiin

Fitness Lifestyle · Terhi Piiroinen

Osa ihmisistä syyttää liian kiireistä aikataulua tai rahanpuutetta sille, ettei voi kuntoilla tarpeeksi. Kotitreenaaminen ei vaadi kuin 30 minuuttia päivästä ja se on kaiken lisäksi ilmaista. Seuraavilla vinkeillä pääsee alkuun.

Femail First -julkaisu muistuttaa, että syksyn kuntokuurin voi suorittaa hyvin myös kotona, mikäli oma elämäntilanne, aikataulu tai budjetti eivät salli ryhmäliikuntatunneille, harrastuksiin tai kuntosalille osallistumista.

Kuntoilulle on varattava tietty aika, jolloin keskittyy pelkästään treeniohjelmaan ilman ulkoisia häiriötekijöitä. Youtubessa on runsaasti jumppavideoita oppaaksi. Kannattaa myös luoda motivaatiota ylläpitävä soittolista kuunneltavaksi.

Vesipullot toimivat erinomaisina painoina. Mikäli ei halua raivata olohuonetta kuntosaliksi, voi treenamista harjoitella takapihalla tai terassilla. Joillakin lenkkipoluilla on myös kuntoiluvälineitä juoksijoiden iloksi.

Oman kumppanin, lapsen tai naapurin voi valjastaa kuntoiluun mukaan. Tärkeää on, että treenihetkeen kuuluvat myös alkulämmittely ja loppuverryttely. Omaa edistymistä voi seurata kuntopäiväkirjojen tai liikuntasovellusten avulla.