Koirat raatelivat corgin sairaalaan – kuntoutuu nyt surffaamalla

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Kuten ihmiset, voivat lemmikkieläimet kuntoutua hengenvaarallisista ja traumaattisista kokemuksista erilaisten terapiamuotojen avulla. Jojo-corgin tapauksessa terapiana toimii urheilulaji joka ei onnistuisi kaikilta ihmisiltäkään.

Jojo-koira joutui omistajansa Josephinen kanssa kahden koiran hyökkäyksen uhriksi vuonna 2014. Josephineä purtiin käteen, ja Jojo menetti miltei henkensä. Sairaalasta päästyään Jojolle aloitettiin vesiterapia.

Eräällä kerralla Josephine ja hänen aviomiehensä Ryan asettivat koiran vesiterapiassa hetkeksi surffilaudan päälle. Pariskunnan yllätykseksi Jojo ei ainoastaan tasapainotellut laudan päällä hyvin, vaan tuntui nauttivan siitä.

Surffaamisesta on ollut Daily Mail -lehden mukaan runsaasti hyötyä corgin toipumisen kannalta. Lainelautailu ei ole aktiivisen Jojon ainoa elämäntehtävä. Yli 75 000 seuraajan koira toimii myös terapiaeläimenä sotilaille sekä vanhuksille ja viettää aikaa paikallisessa kirjastossa, jossa lapset lukevat sille kirjoja.