Weekend Festival ensi viikonloppuna – artistit vaativat jopa raaputusarpoja

Viihdeuutiset · Stara.fi

Helsingissä ja Pärnussa ensi viikon lopulla järjestettävillä Weekend Festivaleilla esiintyy kaikkiaan 140 artistia. Heidän esiintymisiinsä liittyvät raiderit, eli vaatimuslistat ovat yhteensä 2.000 sivun mittaisia. Pelkästään Martin Garrixin raideri on 111 sivun mittainen.

Artistien erikoisimpia vaatimuksia ovat purkki hiusvahaa, pari valkoisia sukkia, yhdet mustat miesten alushousut, kaupungin matkamuistomagneetti, tuoksukynttilöitä ja hammasharjoja sekä raaputusarpoja lisäpalkkion saamisen toivossa. Erään artistin erityispyyntönä on saada takahuoneeseen hänen koiransa kuva kehystettynä.

Monilla elektronisen musiikin artisteilla on humoristia toiveita takahuoneisiin. Tämä tapahtumien järjestäjiä koitteleva tapa liittyy alan kulttuuriin, eivätkä kaikki toiveet ole siis aivan vakavissaan esitettyjä. Järjestäjät toki tekevät parhaansa toteuttaakseen niistä kaikki ja menevät sillä tavoin mukaan tähän esiintyjien leikkiin.

Valtaosa artisteista on kieltänyt muovisten astioiden käytön tarjoilujen yhteydessä. Tämä liittyy jatkuvasti laajentuvaan ympäristötietouteen erityisesti kertakäyttömuovien haitallisuudesta.

Seitsemättä kertaa järjestettävään Weekend Festivaliin Hietaniemen uimarannalle Helsinkiin saapuvat esiintymään mm. supertähdet David Guetta, Martin Garrix, Harwell, Macklemore, brittiläinen elektronisen tanssimusiikin legenda The Prodigy sekä Axwell & Ingrosso, KSHMR, Galantis, Dennis Lloyd, Desiigner, Lil Xan ja Lil Yachty, Don Diablo, R3HaB, Showtek, Zhu ja Vesta.