The Flaming Sideburns palaa – tekee klubikiertueen

Viihdeuutiset · Stara.fi

The Flaming Sideburns -yhtye palaa kotimaan keikkalavoille vuosien 1996-2001 kokoonpanossaan. 2. marraskuuta Jyväskylästä käynnistyvä klubikiertue kattaa neljä kaupunkia, eli Jyväskylän lisäksi yhtye esiintyy Tampereella, Helsingissä ja Turussa.

The Flaming Sideburns perustettiin Helsingissä vuonna 1995, minkä jälkeen bändi on kerännyt vannoutuneen kuulijakunnan kautta maailman aina New Yorkista Moskovaan ja Jäämereltä Brasilian viidakoihin. Yhtyeen klassisen kokoonpanon muodostavat laulaja Eduardo Martinez, kitaristit Ski Williamson ja Jeffrey Lee Burns sekä basisti The Punisher ja rumpali Jay Burnside.

Yhtye palasi keikkalavoille Espanjan-kiertueella huhti-toukokuussa esiintyen myös heinäkuussa järjestetyssä Hori Smoku Summer Boogaloo -festivaalilla sekä Hailuodossa elokuun alussa. Ennen marraskuussa starttaavaa Suomen-kiertuetta viisikko ennättää keikkailla myös Britanniassa.

Keikoilla on kuultu yhtyeen varhaisempaa tuotantoa, mutta myös aivan uusia kappaleita. Pitkän levytystauon jälkeen yhtye työstää jälleen uutta albumia.

– The Flaming Sideburns ei koskaan varsinaisesti hajonnut, mutta tämä kokoonpano tuli tiensä päähän 2001 Jeffrey Lee Burnsin muutettua Yhdysvaltoihin. Hänen paluunsa on ollut uskomaton piristysruiske ja saanut pallon taas pyörimään, yhtyeen rumpali Jay Burnside kertoo.