Blockfest käynnistyy viikonloppuna – tässä muistilista kävijöille!

Viihdeuutiset · Stara.fi

Perjantaina Tampereella käynnistyy Pohjoismaiden suurin hiphop-festivaali Blockfest, joka on tuttuun tapaan loppuunmyyty jo ennakkoon. Nyt tapahtumassa ensimmäisestä vuodesta saakka kumppanina ollut Stara julkaisee muistilistan kävijöille.

Varovaisuutta lippujen ostamisessa

Blockfest varoittaa lipun jo ostaneita lippuhuijareista. Tapahtuma ei suosittele pääsylippujen ostamista yksityishenkilöiltä. Lisäksi festivaali muistuttaa, että omien pääsylippujen viivakoodit tulee pitää tallessa ja välttää niiden kuvien julkaisemista esimerkiksi sosiaalisessa mediassa.

Saapuminen festareille

Suosittelemme saapumaan paikan päälle molempina päivinä ajoissa ja juhlamielellä, jotta vältät mahdolliset ruuhkat sekä pääset tutustumaan alueen eri palveluihin. Kunnioitathan muita ihmisiä, ympäristöä ja kaupunkia jossa olet vieraana, niin kaikki sujuu varmasti hyvin.

Cashless-maksuranneke

Vuonna 2017 Blockfest oli ensimmäinen Suomessa järjestetty cashless-festivaali koskaan. Myös tänä vuonna tapahtuman ainoana maksuvälineenä toimii maksuranneke, johon liittyviin järjestelyihin on panostettu tänä vuonna entisestään. Cashless tarkoittaa sitä, että festivaalialueella kaikki ostokset tehdään maksurannekkeella.

Tilin luominen

Tilin maksurannekkeelle voit luoda tästä. Tilin luominen ei ole pakollista, mutta se helpottaa sekä sinun että muiden festarikokemusta. Seuraamalla huolellisesti ohjeitamme, saat rannekkeesi ladattua toimintavalmiiksi jo kauan ennen porttia!

Luo ensin tili sähköpostiosoitteellasi ja sen jälkeen linkitä lippusi tilille lipun sarjanumeron avulla. Numeron löydät viiva- tai QR-koodin vierestä pääsylipustasi. Huomaathan, että Ticketmasterin lipuissa olevat *-merkit eivät kuulu sarjaan.

Rahan lataaminen rannekkeeseen

Suosittelemme lataamaan maksurannekkeelle rahaa jo ennen tapahtumaa.Puhelimeen ladattava Pivo-sovellus on helpoin tapa ladata rahaa festaritilille niin etukäteen kuin tapahtuman aikana. Toinen vaihtoehto on käyttää pankki- tai luottokorttia (Visa, Visa Electron, Mastercard) maksujen tekemiseen verkossa. Rahan palautus on maksutonta ja tapahtuu festivaalin jälkeen.

Pivolla lataaminen toimii näin:
 1. Lataa Pivo puhelimeesi ja liitä maksukorttisi Pivoon, 2. Valitse rahanlataussivulla maksutavaksi Pivo ja 3. Hyväksy maksu Pivossa.

Voit ladata rahaa maksurannekkeellesi myös tapahtuman aikana. Festarialueella sijaitsee maksurannekkeiden latauspisteitä, joissa maksuvälineinä käyvät kortti ja käteinen. Huomaa, että maksuranneke ei käy maksutapana Veikkauksen Feel Vegas Loungessa tai Minetin jäätelökioskilla. Näissä maksaminen onnistuu ainoastaan käteisellä ja maksukorteilla.

Blockfest, Kuva: Stara

Rannekkeen vaihto ja sisäänkäynti

Blockfesteilla on kaksi eri sisäänkäyntiä erilaisille lipputyypeille. Rannekkeen vaihtamiseen on kaksi paikkaa. Rannekkeenvaihto ja sisäänkäynti ovat avoinna perjantaina kello 13.00 – 22.30 ja lauantaina kello 12.00 – 22.30. Tämän jälkeen et pääse enää festivaalialueelle sisään. Ole siis ajoissa paikalla.

Jos olet ostanut erilliset liput kahdelle päivälle, on kummallekin lipulle omat rannekkeensa. Toista niistä käytetään maksamiseen ja rahan lataamiseen koko viikonlopun, ja toinen taas on kulkemista varten. Suosittelemme luomaan Playpass-tilin mielummin perjantain rannekkeella.

1 tai 2 päivä liput ja kotiin tilanneet

Rannekkeenvaihto: Sorin aukio

Sisäänkäynti: Stadionin portti

Jos olet tilannut rannekkeen kotiin, huomaathan, että sitä varten stadionin portilla ovat omat merkatut sisäänkäyntikaistat. Kotiin tilatut rannekkeet aktivoidaan näillä kaistoilla ensimmäisen sisäänkäynnin yhteydessä, jonka jälkeen kuljetaan normaalisti lipputyypin mukaisen portin kautta.

Mountain Dew VIP ja Exclusive by Veikkaus -liput

Rannekkeenvaihto: Laukontori

Sisäänkäynti: Laukontori

Blockfest 2017, Profeetat, Cheek ja Elastinen, Kuva: Santeri Saarinen

Ennakkorannekkeen vaihto

Ennakkorannekkeen vaihto toteutetaan kauppakeskus Ratinassa. Ennakkorannekkeen vaihto on auki vielä torstaina 16. elokuuta kello 12.00 – 20.00.

Aikataulut

Blockfestin virallisen aikataulun löydät tästä.

Perjantaina 17. elokuuta portit aukeavat kello 13.00 ja tapahtuma päättyy keskiyöllä. Lauantaina 18. elokuuta portit aukeavat kello 12.00 ja tapahtuma päättyy keskiyöllä. Soittoajat ovat arvioituja ja voivat muuttua vielä tapahtumapäivänäkin.

Esteettömyys ja avustajat

Blockfestin esteetön sisäänkäynti tapahtuu Laukonsillan kautta. Liikuntarajoitteisten ja muiden välttämätöntä avustusta tarvitsevien henkilöiden avustajat pääsevät tapahtumaan ilmaiseksi.

Avustajan ja avustettavan on tällöin saavuttava alueelle samaan aikaan. Varauduthan myös esittämään avustajakortin portilla. Avustajat saavat rannekkeensa rannekkeenvaihdon yhteydessä.

Blockfest 2012, Kuva: Samu Hintsa

Festivaalialue

Tapahtuma-alueen muodostavat Tampereen ydinkeskustassa sijaitseva Ratinan stadion sekä luonnonkaunis Ratinanniemi. Festarialueelta löytyy kolme esiintymislavaa, joista suurin sijaitsee stadionilla. Kävijöitä palvelevat monipuolinen ravintolamaailma, laadukkaat anniskelualueet sekä oheisohjelmaa tarjoavat myyntikojut.

Eväät ja virvokkeet

Festivaalialueelle on mahdollista tuoda 0,5 litran tyhjä muovipullo. Alueelta löytyy kaksi eri vesipistettä. Tämän lisäksi myymme vesipulloja alueella sijaitsevissa baareissa sekä ravintolakojuissa. Omien alkoholijuomien tuominen alueelle on ehdottomasti kielletty.

Voit tuoda alueelle myös pientä purtavaa näin halutessasi. Huomioithan kuitenkin, ettei Blockfest ole piknik-tyylinen tapahtuma. Teemme poikkeuksia isompien eväiden suhteen vain, mikäli voit todistaa tarpeen erityisruokavalioon esimerkiksi lääkärintodistuksella.

Alueella sinua palvelevat laajat anniskelualueet sekä monipuolinen ravintolamaailma.

Blockfest 2016, Kuva: Stara

Edestakainen kulkeminen

Kaikilla Blockfest-lipuilla saa rannekkeen, jonka avulla edestakainen kulku alueelta on mahdollista. Jokaisella sisäänkäynnillä joudut uudelleen turvatarkastukseen, mikä saattaa aiheuttaa ruuhkia sisäänkäynneille. Ethän siis liiku alueen ulkopuolella turhaan. Mikäli teet näin, varaudu pitkiin jonotusaikoihin. Emme myöskään takaa sisäänpääsyä, mikäli kävijä on esimerkiksi voimakkaasti päihtynyt.

Sisäänpääsyä rajoitetaan turvallisuussyistä kello 22.30 molempina päivinä. Tämän jälkeen et pääse enää alueelle sisään, joten saavuthan ajoissa paikalle ja pysyt alueella mikäli haluat nähdä pääesiintyjät.

Narikka

Löydät festivaalialueen molempien sisäänkäyntien yhteydestä narikan, jonne voit jättää tavarasi omalla vastuulla. Narikkamaksu on kolme euroa ja jokainen lisäkäynti maksaa kaksi euroa. Voit maksaa narikan maksurannekkeella tai käteisellä. Narikka on avoinna perjantaina kello 13.00 – 00.30 ja lauantaina kello 12.00 – 00.30.

Voit lunastaa tavarasi vain narikkalappua vastaan, joten pidäthän siitä hyvää huolta. Tapahtuman järjestäjä ei ole vastuussa narikkalappusi hukkumisesta tai katoamisesta aiheutuvista seurauksista.

Kamerat ja tallennuslaitteet

Voit tuoda alueelle kännykän, pienen automaattikameran tai GoPron. Järjestelmäkamerat, videokamerat, ääninauhurit ja selfietikut eivät ole sallittuja.

Kuva: Stara

Kielletyt esineet

Järjestelmäkameroiden, videokameroiden, nauhurien ja selfietikkujen lisäksi kiellettyjä esineitä ovat muun muassa sateenvarjot, tölkit, purkit, alkoholijuomat, huumeet, sähkötupakan nesteet, aseet ja muut vaaraa aiheuttavat esineet tai välineet.

Blockfestilla on nollatoleranssi kiellettyjen esineiden suhteen. Jos hallustasi löytyy edellä mainittuja kiellettyjä esineitä, sisäänpääsysi tapahtuma-alueelle evätään ja rannekkeesi katkaistaan. Mikäli sinun on välttämätöntä tuoda alueelle lääkkeitä, pidäthän huolen että tästä on resepti tai lääkärintodistus mukana.

Jatkobileet

Festariohjelman jälkeen on luvassa jo legendaariseen maineeseen kohonneet Blockfestin jatkobileet. Jokaisella klubilla on oma maksimikapasiteettinsa, joten emme voi taata sisäänpääsyäsi tiettyyn yökerhoon, mikäli se on ehtinyt jo täyttyä.

Pakkahuoneen Very Special Afterparty on erillinen tapahtumansa, johon on myynnissä omat lippunsa, eivätkä ne näin ollen kuulu VIP- tai Exclusive-lippujen ominaisuuksiin.

Blockfest somessa

Seuraamalla Blockfestin sosiaalisen median kanavia pysyt kätevästi kaikissa tapahtuman uutisissa mukana!

www.facebook.com/blockfest

www.instagram.com/blockfest

www.twitter.com/blockfest

www.youtube.com/blockfest

Snapchat: blockfestfi