Finnairin lentokapteeni puhalsi 1,5 promillea Helsinki-Vantaalla

Viihdeuutiset · Stara.fi

Maailmalta kantautuu ajoittain uutisia lentohenkilökunnan humalatilasta työaikana, ja nyt tällainen tapaus tulee vuorostaan Suomesta. Finnairin lentokapteeni jäi nimittäin keskiviikkona kiinni vahvassa humalassa, kun paikalle hälytetty poliisipartio puhallutti lentäjän Helsinki-Vantaan lentokentällä.

Finnair tiedottaa, että yhtiöllä on henkilökunnalleen nollatoleranssi näissä asioissa. Siten ilmaliikennejuopumuksesta epäilty lentokapteeni on välittömästi irtosanottu. Tapauksesta on käynnistetty poliisitutkinta. Poliisit kutsui paikalle muu lentohenkilökunta.

– Suhtaudumme turvallisuuteen äärimmäisen vakavasti, ja ryhdyimme ohjeistuksiemme mukaisiin toimiin välittömästi päihde-epäilyn jälkeen. Meillä on nollatoleranssi päihteisiin, ja kaikki prosessimme ja käytäntömme perustuvat siihen, että jokainen lento operoidaan turvallisesti. Vaikka tapaus on surullinen, se osoittaa kuitenkin, että prosessimme toimivat, kommentoi Finnairin operatiivinen johtaja Jaakko Schildt.