Mitä ihmettä? Hollywood-elokuvan päärooliin robotti

Elokuvat Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Teknologian kehittyessä yhä useamman ammattiryhmän edustajat pelkäävät joutuvansa robottien korvaamaksi. Tuoreen Hollywood-uutisen perusteella koneiden syrjäyttämäksi uhkaavat joutua jo näyttelijät.

American History X -elokuvan ohjanneen Tony Kayen kerrotaan kaavailevan tulevan 2nd Born -elokuvansa päärooliin robottia. Tekoälyyn pohjaavalle robotille opetettaisiin roolia varten erilaisia näyttelemismetodeita.

Kaye ja tuottaja Sam Khoze haluavat käyttää fyysistä robottia tietokoneella luodun hahmon sijaan. 2nd Born -elokuvan kerrotaan olevan jatko-osa iranilaisen Ali Atshanin vielä julkaisemattomalle 1st Born -komediaelokuvalle.

Monin tavon hämmentävä uutinen on arvatenkin herättänyt verkossa epäilyksiä sen todenperäisyydestä. Asiasta uutisoi kuitenkin ensimmäisenä yleisesti luotettavana lähteenä pidetty elokuva- ja viihdealan sivusto Deadline.