Jounin Kauppa asetti energiajuomille 16 vuoden ikärajan: ”Memmä enhään myy”

Viihdeuutiset · Stara.fi

Energiajuomien nauttiminen on muodostunut varsinkin nuorten keskuudessa huolestuttavaksi trendiksi, josta on puhuttu viime aikoina paljon myös julkisuudessa. Monet vähittäiskaupat ovat jo aiemmin asettaneet energiajuomille ikärajan, ja nyt myös huippusuosittu Jounin Kauppa on tehnyt samoin.

Julkkiskauppias Sampo Kaulasen luotsaama Jounin Kauppa asetti energiajuomille ikärajaksi 16 vuotta monien muiden kauppojen tavoin. Asiasta kertoi kaupan Facebook-sivuilla kaupan henkilökuntaan kuuluva Jonne, joka on nähty usein Kaulasen rinnalla.

– Solekko hyät huomenet!! Eilispäivästä lähtien, memmä enhään myy energiajuomia alle 16 vuotihhaile. Mien ala tästä sen enempää avvauthmaan, mutta mitä mieltä solet tästä? Jonne tiedusteli päivityksessään.

Suomessa on raportoitu viime vuosina jopa tapauksia, joissa lapsia on joutunut sairaalaan heidän juotuaan useita tölkkejä energiajuomia kerralla. Juomien suuri kofeiinimäärä voi aiheuttaa rytmihäiriön ja johtaa sydänkohtaukseen ja jopa kuolemaan.

Suomen Vanhempainliitto esitti taannoin vetoomuksen, jossa se toivoi kauppojen asettavan energiajuomille ikärajan. Aiheesta kerätään parhaillaan nimiä kansalaisaloitteeseen.