Someajan etsivätoimisto aloitti – stalkkaa deittiehdokkaita

Digi Lifestyle Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Vaikka harva sitä haluaisikaan myöntää, on potentiaalisen treffikumppanin sometilien stalkkaaminen melko yleistä. Nyt likaisen työn tekemisen voi Iso-Britanniassa palkata asiaan perehtyneen yksityisetsivän.

Andy Bartramin Vet Your Date -etsivätoimisto etsii 20 punnan hintaan tietoja esimerkiksi Tinderissä tavatusta henkilöstä asiakkaan puolesta. Pelkän stalkkauksen sijaan tarkoituksena on kuitenkin miehen mukaan selvittää, onko kumppaniehdokas sitä mitä hän väittää olevansa.

Entinen tiedustelualan työntekijä kertoo saaneensa idean someajan etsivätoimistosta katsellessaan MTV:n Catfish-realitysarjaa. Barthamin mukaan sarjassa nettitreffihuijareiden paljastamiseen tarkoitetut menetelmät olivat samanlaisia kuin ne, joita hän käytti vanhassa työssään.

– Elämme swaippauskulttuurissa, jossa ihmiset eivät aina tiedä kenet he ovat tapaamassa tai kenelle he ovat puhumassa. Toiset käyttävät sitä hyväkseen, Bartram kuvailee Mirror-lehden mukaan.