Menkkaseksi kannattaa! Poistaa kuukautiskipuja ja parantaa orgasmeja

Lifestyle Terveys · Terhi Piiroinen

Monilla on harhaluulo, että kuukautisten aikana harrastettu seksi saa makuuhuoneen näyttämään kuin kauhuelokuvien sarjamurhaajien jäljiltä. Yleensä kuitenkin sänkyyn levitetty pyyhe riittää keräämään talteen suurimmat menkkaseksistä aiheutuvat veriroiskeet. Loput voi pestä suihkussa.

Kuukautisten aikana harrastettu seksi on joidenkin mielestä tabu, vaikka sillä on tieteellisesti todistettuja hyötyjä naisille. Naiset ovat kuukautisten aikaan yleensä seksinnälkäisiä ja kiihottuvat helposti. Samaan aikaan liukastus syntyy kuin itsestään, orgasmit auttavat ja lieventävät kuukautiskipuja ja menstruaation aikainen alakulo väistyy mielihyvähormonitulvan alle.

Naisten terveyteen erikoistunut tohtori Sherry A. Ross kertoo Popsugarille, että kuukautiset voivat myös joissakin tapauksissa lyhentyä seksin ja orgasmien avulla. Hän kuitenkin muistuttaa, että menkkaseksiä ei voi laskea niin sanotusti ”varmojen päivien” joukkoon, koska joillakin naisilla on lyhyempi 21 päivän kierto, ja tällöin raskaaksi tuleminen on mahdollista kuukautisten viimeisinä päivinä. Myös sukupuolitaudit tarttuvat normaalisti kuukautisten aikana, joten turvaseksi on aiheellista senkin puolesta.

Kuukautisten aikana harrastettua seksiä voi harjoittaa suihkussa tai siten, että ottaa tamponin tai kuukautiskupin pois juuri ennen penetroitumista. Lähelle kannattaa varata kosteuspyyhkeitä valmiiksi. Sängyn suojana ollut pyyhe on hyvä huuhdella välittömästi aktin jälkeen ennen pesukonepesua.