Tubecon oli menestys – lauantai loppuunmyyty: ”Tapahtuma uudelle tasolle”

Viihdeuutiset · Stara.fi

Helsingin Messukeskuksessa viikonloppuna järjestetyssä Tubecon-tapahtumassa vieraili perjantaina ja lauantaina yhteensä 17.000 kävijää. Lauantaina loppuunmyydyksi julistetun tapahtuman tavoitteena oli tarjota yleisölle ja tubettajille entistä monipuolisempi, osallistavampi ja elämyksellisempi kokemus.

– Onnistuimme monella osa-alueella ja tarjosimme jotakin sellaista, mitä ei ennen ole nähty. Meille on sadellut kiitosta tapahtuman hyvästä tunnelmasta, sujuvuudesta ja yhteisöllisyydestä. Olemme iloisia siitä, että onnistuimme tavoitteessamme nostaa tapahtuma uudelle tasolle, sanoo tapahtuman käytännön toteutuksesta vastaavan Suomen Tubetapahtumat Oy:n liiketoimintajohtaja Heidi Hujanen.

Jo viidettä kertaa Suomessa järjestetyn Tubeconin ytimessä olivat tänä vuonna kohtaamiset, tarinat sekä vuorovaikutus tubettajien ja yleisön välillä. Messukeskukseen rakennetun TubeCityn erilaisissa teemakortteleissa järjestettiin runsaasti osallistavaa ja koko perhettä aktivoivaa ohjelmaa.

Ohjelman sisältö luotiin tiiviissä yhteistyössä tubettajien kanssa. Ohjelmaa oli tarjolla myös aiempaa laajemmin kaikenikäisille.

Lisäksi jo legendaariseksi muodostunutta Awards-palkintogaalaa kehitettiin tänä vuonna. Yksittäisten tubettajien sijaan Tubecon Video Awardseissa keskityttiin palkitsemaan parhaita videosisältöjä kuluneen vuoden ajalta.

Awards-finaalissa kilpaili yhteensä 36 videota yhdessätoista kategoriassa, ja Tubeconiin osallistuneet tubettajat äänestivät voittajat keskuudestaan. Yleisö sai myös valita oman suosikkivideonsa.

Vuoden parhaan videon tittelin voitti Mmiisas-kanavan video Kohtaan suurimman pelkoni. Yleisöäänestyksessä yleisön suosikiksi nousi Jan Nybergin video Ope räppää aamunavauksessa.

– Gaalaa uudistamalla halusimme tuoda esiin laadukasta osaamista ja hyviä tarinoita. Palkittujen videoiden mukaan lukeutuu runsas kirjo niin koskettavia tarinoita kuin huumoriakin. On hienoa, että voittajien joukossa on sekä nousevia tubettajia että alan kokeneita ammattilaisia. Tämä kertoo alan kasvusta, toteaa tapahtuman sisällöstä vastaavan Suomen tubettajat ry:n puheenjohtaja Jussi Koski.

Tubecon Video Awards -voittajat

Vuoden actionvideo: Jorkki 4 Länsimetro // Biisonimafia

Vuoden kauneus- ja muotivideo: Get Cyber With Me // Pahalapsi

Vuoden komediavideo: Ope Rageaa Pahasti // Hurhur

Vuoden pelivideo: Miten ne ei löydä mua?? // Deata

Vuoden kuvaus ja editointi: Travel Near // Timo Wilderness

Vuoden kaupallinen yhteistyö: 1980-luvulla // Justimusfilms

Vuoden maailmanparannus: Kiusaaminen // Jennysvoices

Vuoden tarina: Käytin kolikkoa karttana kahden päivän ajan // Eloaville

Vuoden vlogi: Surfing in a private Jet // Jarno Laasala

Vuoden video: Kohtaan suurimman pelkoni // Mmiisas

Yleisön suosikki: Ope räppää aamunavauksessa // Jan Nyberg