Näin Venäjällä: Miehet lyövät toisiaan kilpaa avokämmenellä kasvoihin

Ohhoh! Urheilu Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Muutama vuosi sitten erikoinen voimalaji alkoi saavuttamaan suurta suosiota etenkin Yhdysvalloissa. Lajin mestarit ottelevat keskenään avokämmenellä läimäytetyillä lyönneillä. Nyt läpsimiskilpailu on järjestetty myös Venäjällä.

Läpsytyskisassa vastustajat lyövät toisiaan avokämmenellä kasvoihin ja testaavat kuinka paljon toinen kestää. Usein kisassa nähdään tyrmäyksiä ja lyönneistä voi koitua osallistujille myös vakavia aivovammoja. Riskit eivät kuitenkaan ole vähentäneet lajin suosiota.

The Sun -lehden mukaan edelliset kisat järjestettiin huhtikuussa Moskovassa, jossa läpsimisen mestaruuden vei mies nimeltä Yuriy Kuzmin. Laji on kuitenkin vielä täysin lapsen kengissä voittosummiensa suhteen, sillä aiemmin Amerikassa järjestetyissä kilpailuissa voittanut henkilö sai voittosummanaan vain 200 dollaria.