Älä juo vettä herkkujen kanssa – nostaa verensokerin pilviin

Ruoka Terveys Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Makeat herkut aiheuttavat niin kutsutun sokerihumalan, mikä johtuu verensokerin nopeasta noususta ja sen aikaansaamasta hyvän olon tunteesta. Nyt tutkijat ovat huomanneet, että sokeristen ruokien ja makeisten yhteydessä ei kannattaisi juoda vettä, koska se saa verensokerin kuitenkin nousemaan jopa huolestuttavan korkealle.

Daily Mail -sivusto kertoo eteläamerikkalaisesta tutkimuksesta, jossa huomattiin, että veden juominen tehosti glukoosin imeytymistä ruoasta. Jos ihminen joi vettä makean leivonnaisen syömisen yhteydessä, hänen verensokerinsa kohosi paljon nopeammin ja korkeammalle kuin se olisi kohonnut ilman veden juomista.

Korkeat verensokeripiikit lisäävät ylipainon ja kakkostyypin diabeteksen syntymisen riskiä, minkä vuoksi sokerihumaltumisen määrä tulisi minimoida. Tutkijat kehottavatkin nauttimaan nestettä joko ennen tai jälkeen makeisten leivonnaisten syömistä eikä samanaikaisesti.