12-vuotias osallistui somen tulihaasteeseen – syttyi palamaan ja taistelee nyt hengestään

Ohhoh! · Tim Isokivi

Monet sosiaalisessa mediassa leviävät haasteet ovat harmitonta huvia, mutta osa jotkut niistä voi olla jopa hengenvaarallisia. Nyt eräs 12-vuotias tyttö on joutunut sairaalaan osallistuttuaan Youtuben tulihaasteeseen.

Yhdysvaltojen Detroitissa asuva Brandi Owens oli nukkumassa, kun hän heräsi räjähdyksen ääneen. Nainen löysi tyttärensä Timiyahin ilmiliekeissä. Tytön isäpuoli vei hänet nopeasti kylpyammeeseen sammuttaakseen liekit.

Sairaalassa parhaillaan toipuva Timiyah kärsi pahoista palovammoista, jotka peittivät 49 prosenttia hänen kehostaan. Tytön ystävät paljastivat hänen yrittäneen Youtubessa näkemäänsä #FireChallenge -haastetta.

Haasteessa iholle kaadetaan puhdistusalkoholia, joka sytytetään tuleen. Daily Mail -lehden mukaan Timiyahin uskotaan käyttäneen alkoholin sijaan Bah & Body Works -hajuvettä.

Kyseessä ei ole ensimmäinen kerta, kun haaste on johtanut vaaratilanteeseen. Vuonna 2014 Kentuckyssä asuva teini joutui niin ikään sairaalaan yritettyään #FireChallange-haastetta.