Nörttien märkä uni myyntiin – Applen tietokoneesta maksetaan jopa 700 000 euroa

Digi Viihdeuutiset · Stara.fi

Teknologiajätti Apple sai vuonna 1976 alkunsa, kun Steve Jobs ja Steve Wozniak ryhtyivät kasaamaan ensimmäisiä pienikokoisia tietokoneita Jobsin vanhempien kodin autotallissa. Nuo tietokoneet ovat luonnollisesti nykyisin äärimmäisen harvinaisia ja arvokkaita.

Splash

Nyt jälleen yksi huippuharvinainen Apple-1 -tietokone on tulossa myyntiin. Jobsin ja Wozniakin käsin kokoaman tietokoneen hinnan odotetaan nousevan huutokaupassa vähintään 300.000 dollariin, mutta todennäköisesti reilusti sitä korkeammaksi. Myynti tapahtuu 25. syyskuuta.

Edelleen täysin toimiva tietokone on yksi noin seitsemästäkymmenestä vielä jäljellä olevasta Apple-1 -tietokoneesta. Koneen ensimmäisessä erässä niitä valmistettiin vain kaksisataa kappaletta. Vuonna 2016 samanlaisesta tietokoneesta maksettiin 815.000 dollaria.