Käsikranaatit aiheuttivat pommiuhan lentoasemalla – paljastuivat pullonavaajiksi

Matkailu Ohhoh! · Tim Isokivi

Ennen lentokentän turvatarkastukseen saapumista on syytä selvitää, läpäisevätkö mukana olevat esineet tarkan seulan. Joskus turvalliset mutta epäilyttävän näköiset esineet voivat johtaa yllättäviin tilanteisiin.

Yhdysvaltojen New Jerseyssä sijaitsevan Newark Liberty -lentoaseman turvatarkastajat löysivät erään naisen matkatavaroista erikoisen löydön. Kyseessä oli kaksi käsikranaattia, joille oli maalattu smokkipuvut.

Todellisten käsikranaattien sijaan esineet olivat kuitenkin pullonavaajia. Ne oli tarkoitettu lahjaksi matkustajan ystävien häiden sulhaspojille.

– Kun viranomaiset huomaavat potentiaalisen räjähteen monitorissa, eivät he voi vain avata laukkua ja tarkistaa ovatko ne aitoja, lentomatkustuksen turvallisuudesta vastaava TSA kirjoitti Instagramissa

– Räjähde-asiantuntijan tai pommiryhmän täytyy aina saapua paikalle ensin, viesti jatkui.