Pandaemo ei tiedä saaneensa kaksoset – hoitajien ovela keino pelastanee poikaset

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Kun pandakarhut saavat useamman pennun kerralla, yleensä vain yksi pennuista selviää. Emo alkaa hoitamaan pennuista vain yhtä, minkä uskotaan johtuvan siitä, että sen maito ja energia eivät riitä useamman pennun tarpeisiin.

Nyt videolla nähdään pandaemo Lily, joka sai 18 päivää sitten kaksoset. Lily asuu pentujensa kanssa eläinsuojassa, jonka ovelat hoitajat päättivät yrittää saada kummatkin poikaset selviytymään. Hoitajat vaihtelevat kaksosia emon häkissä ilman, että Lily huomaa poikasen vaihtuneen.

Hoitajat harhauttavat emoa makealla vedellä saadakseen pennun emon sylistä pois. Hoitajat vaihtavat pentujen paikkaa noin kymmenen kertaa päivän aikana, että kumpikin saisi emoltaan tarvittavan hoidon.

Toista pentua pidetään aina erossaoloaikana lämpökaapissa ja syötetään korvikkeella silloin kun toinen pennuista nauttii emon huolenpidosta.