Unilääkäri paljasti parhaan iltarutiinin – jaa päivän viimeinen tunti kolmeen osaan

Terveys Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Nukkuminen vaikuttaa hyvin merkittävästi ihmisten terveyteen, minkä vuoksi pitkien ja riittävien yöunien saamista ei voidakaan tarpeeksi painottaa. Hyviin yöuniin voi vaikuttaa jo tunteja ennen nukkumaan menemistä.

Oprah Winfreyn unilääkäri Michael Breus kertoi Daily Mail -sivustolle, että ihmisten tulisi hyvät yöunet halutessaan keskittyä käyttämään viimeinen tunti oikein ennen nukkumaan menemistä.

Rentoutuminen ja rauhoittuminen päivän askareista ei tapahdu hetkessä, minkä vuoksi viimeinen tunti tulisikin käyttää nukkumaan menemisen valmisteluun.

Viimeinen tunti ennen yöunille painumista tulee jakaa kolmeen. Ensimmäisen 20 minuutin aikana tulee saattaa loppuun askare, joka on sillä hetkellä kesken ja tiedostaa, että nukkumaanmenoaika lähestyy. Seuraavat 20 minuuttia tulee käyttää peseytymiseen, lämpimään kylpyyn ja hampaiden harjaamiseen.

Viimeisen 20 minuutin aikana tulee keskittyä rentoutumiseen. Tänä aikana kannattaa meditoida, venytellä ja yrittää rentouttaa lihaksia parhaansa mukaan, että uneen vaipuminen tapahtuisi mahdollisimman levollisena.