Tutkijat: Grillaaminen nostaa tappavien sydänsairausten riskiä

Ruoka Terveys Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Sanotaan, että aina on hyvä sää grillata, mutta tänä kesänä etenkin Suomessa säät ovat olleet erinomaisen hyvät grillaamiseen. Nyt tutkijat ovat kuitenkin huolestuneet siitä millaiset vaikutukset grillatun ruoan syömisellä on ihmisten terveyteen.

Daily Mail -sivusto kertoo Oxfordin yliopiston tekemästä tutkimuksesta, jossa huomattiin, että puun ja hiilen polttaminen ruoan valmistuksessa lisäävät ennenaikaisiin kuolemiin johtavien sydänsairausten riskiä.

Riski nousee joka kymmenes vuosi kolmella prosentilla.

Tutkijoiden mukaan esimerkiksi Kiinassa, jossa valtaosa ihmisistä on aina valmistanut osan ateriastaan grillaamalla, ihmisten kuolemiiin johtavien sydänsairausten riski on noussut 30 vuoden aikana 12 prosentilla.

Tutkijat kehottavat ihmisiä valmistamaan ruokansa pääosin sähkön ja kaasun avulla, koska niillä ei ole huomattu olevan negatiivisia vaikutuksia ihmisten terveyteen.